Nauka u tegli zimnice

Zorana Kurbalija Novičić
PRIKAŽI VIŠE

Kako možeš da sačuvaš hranu od kvarenja, na prirodan način i uz pomoć nauke?

Nauka u tegli zimnice

Naučićemo o konzervaciji hrane, pasetrazaciji, hemiji hrane, tdadiciji i održivoj proizvodnji hrane

 

Prijatno učenje! 

 

Ovde možete pogledati detaljna uputstva za izvođenje ovih eksperimenata kod kuće:

 

 

 

Zorana Kurbalija Novičić 
Osnivač i direktorka @Science Market Uppsala 

Neizlečivi entuzijasta, istraživač, naučni komunikator i mama.  
Beogradski đak. Završila šestu beogradsku gimnaziju, pa diplomirala i doktorirala na Biološkom fakultetu Univreziteta u Beogradu. Od 2015. godine živim i radim u Švedskoj (Upsala univerzitet) a od 2018. godine pokrenula sam kompaniju koja ima za cilj da decu uči kako da  eksperimentom odgovaraju na postavljena pitanja. 
Istraživanje nije moj posao, to je moj način života – uočavam, promišljam, eksperimentišem, istražujem, analiziram, saopštavam na neformalan način.  
Moje gorivo je dobra ideja.  Ja sam trostruka mama sa naučnim metodom u roditeljstvu! 

 

Science Market Uppsala
Science Market Uppsala je tim koji se sastoji od naučnika, nastavnika i kreativnih ljudi koji dele strast naučne komunikacije. Mi verujemo da je ključni faktor razvoja društva obrazovanje- i to obrazovanje koje ide ruku pod ruku sa naučnim napretkom. I zato mi 'sudaramo' znanja iz nauke sa pedagoskim alatima i razvijamo prijemčive metodolgije kojima prilazimo deci. Naše radionice su zabavne i 'prolete za tren' ali ostavljaju dubinski trag u memoriji načih malih polaznika. 
Mi verujemo da je važno veoma rano početi sa naučnim obrazovanjem kod dece i naše iskustvo i pokazuje da već od uzrasta od 3 godine smo u stanju da osnovne naučne koncepte razjasnimo jednostavnim i efektnim 'uradi-sam' eksperimentima. A super je i to što većina našin ekspšerimenata može da se pojede :) 
Formati: rodjendani (uživo i digitalni), radionice, predavanja, članstvo u mreži kreativnih roditelja 
www.sciencemarket.se