Luka i nevidljivi neprijatelj

Centar za stručni i naučno-istraživački rad studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
PRIKAŽI VIŠE

Ko je to pomrsio konce Luki i njegovim drugarima? Kakav je to nevidljivi neprijatelj u pitanju?

U ovom animiranom filmu pratimo Luku, jednog sasvim običnog dečaka sa nimalo običnim neprijateljem. I to nevidljivim! Saznaj da li će Luka uspeti da pobedi ovog neprijatelja i nastavi da se druži sa svojim drugarima. I da li je uopšte mogao da uradi nešto da porazi neprijatelja mnogo ranije?

Pogledaj film o Luki!

 

Predstavljamo ti četiri zanimljiva ogleda od kojih neke možeš i da izvedeš kod kuće! Kroz ove primere zajedno ćemo srušiti nekoliko važnih mitova u vezi sa virusom korona i potvrditi preventivne mere koje mogu da nas zaštite.

Zaštitna maska i saturacija krvi kiseonikom

Testiranje efektivnosti različitih maski

Higijena ruku

Testiranje maski uz pomoć Petrijevih šolja

 

 

 

Centar za stručni i naučno-istraživački rad studenata, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu

Centar za stručni i naučno-istraživački rad studenata (CSNIRS) Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je volonterska organizacija koja za cilj ima okupljanje studenata i njihovo organizovano uključivanje u naučno-istraživački rad koji se odvija na Medicinskom fakultetu. Organizovanje radionica gde studenti medicinskog fakulteta mogu da nauče znanja i veštine koje se manje obrađuju u sklopu redovnog programa. Kao i promociju medicinskih nauka i samog fakulteta među ostalim građanima, posebno srednjoškolcima kroz učešće na festivalima nauke i sajmovima obrazovanja.