O Festivalu

Jubilej je dobar trenutak da se podvuče crta i baci pogled preko ramena na prethodni period. Šta je to što nas ohrabruje na dalje korake, a čvrsto stoji iza nas? Na jednostavan i zabavan način upoznali smo nenaučnu javnost s kompleksnim naučnim fenomenima i proteklih godina doveli veliki broj veoma cenjenih svetskih predavača i organizacija u našu zemlju. 

Inspirisali smo škole, fakultete i naučne institucije u Srbiji da učestvuju u svakom sledećem festivalu sa uvek novim, drugačijim i još sjajnijim postavkama. I ne samo to! Po ugledu na naš projekat nastalo je više od 20 školskih festivala nauke širom Srbije. 

Koordinatori Festivala nauke za čistu desetku

Posebno, počasno mesto u priči o osvetljavanju nauke i naučnika u Srbiji tokom ove decenije zauzimaju naučni koordinatori festivala. Oni su ti koji su se iz godine u godinu trudili da posetioce iznenade novim naučnim izazovima i zaintrigiraju još zanimljivijim eksperimentima, sve vreme boreći se protiv brojnih predrasuda i poteškoća koje su sastavni deo svakodnevice naučnika u Srbiji.

 
Milan Popovic 11 (11).krug
Nemanja Djordjevic 1.krug
Sonja Krstic 7
Oliver Toskovic 8200x200
Marko Krstic 1
Zoka200x200
Marina Radulovski.200x200
Milos Jovanovic 2.krug
Dusica Petrasinovic 6.krug
marija
 

Za koga radimo?

Posebno nam je važno i drago da su deca koja od 2007. godine, celu jednu dekadu, posećuju Festival nauke, danas već odrasli ljudi koji su imali priliku da nauku sagledaju na dotad neuobičajen, sasvim nov način.

Deca su naši najbrojniji posetioci, pa smo i mi vremenom prilagodili delove programa baš njima. Onda smo se zapitali ko su odrasli koji nas posećuju samostalno. Šta je zajedničko za naše posetioce, odrasle ljude i decu? Odgovor je bio prilično jednostavan - profil naših posetioca zapravo nije ograničen godinama, njih vežu mašta, dobro raspoloženje, neprekidna želja za novim saznanjima i nestrpljivost u prikupljanju informacija o tačnom pulsu planete na kojoj živimo, a i šire.

Izbrojite do deset pre nego što uđete u svet ovogodišnjeg Festivala nauke, jer čeka vas postavka čista desetka!

 

Čitava nauka leži iza pokreta i približićemo ti je na ovogodišnjem, jedanaestom Festivalu nauke – jedan na jedan!