Školske posete

Više od polovine publike Festivala nauke čine školske posete zbog čega je program festivala namenjen upravo dopuni školskog programa. Zbog toga su prvi i drugi festivalski dan, 14. i 15.12. posvećeni prvenstveno školskim posetama.

Festival nauke je prošle godine na Beogradskom sajmu posetilo više od 30.000 ljudi, dve trećine posetilaca je bila školska publika iz cele Srbije kao i osnovne i srednje škole iz regiona. Više od 650 naučnih demonstratora iz 50 naučno obrazovnih institucija potrudili su se da predstave nauku na zanimljiv, inspirativan i poučan način sadržajem koji je bio podeljen u nekoliko programskih celina: interaktivne postavke, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, radionice i izložbe. 

S obirom na to da je za nama već 10 godina iskustva u promociji kulture i nauke i da imamo veliko iskustvo u animiranju mladih, festivalski program je iz godine u godinu sve bolji i prilagođeniji ovoj ciljnoj grupi. Iz ovog razloga posetu Festivalu nauke možete iskoristiti kao dopunu programu na kom trenutno radite, kao mesto na kojem se eksperimenti iz udžbenika izvode uživo i gde se učenicima pruža prilika da u njima i sami učestvuju.